elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Muligheder for støtte til el-lastbiler

Det kan være muligt for erhvervslivet at få støtte af statslige puljer, når I skal omstille jeres flåde til el. Her på siden hjælper vi med et overblik over aktuelle puljer og tilskud, som kan søges af virksomheder.

Foto: Region Hovedstaden

Puljer

På Elbilviden.dk holder vi din virksomhed opdateret på relevante offentlige puljer, som kan søges af virksomheder, når I overvejer at skifte flåden til el. I kan finde et overblik over nuværende og kommende puljer her.

Find tidligere puljer på Vejdirektoratets hjemmeside.

Der ydes fra statens side tilskud til indkøb af grønne lastbiler. Dette sker gennem puljeordninger som kan søges af vognmænd som ønsker at indkøbe grønne lastbiler med enten brint eller batteri-elektrisk drivlinje. Den første pulje af sin art blev tildelt i januar 2023 hvor Energistyrelsen modtog i alt 127 ansøgninger om tilskud og hvor der blev givet tilsagn om tilskud til indkøb af i alt 69 lastbiler – alle med elektrisk drivlinje. Der blev således modtaget ansøgninger om tilskud på i alt 83 millioner kroner hvilket oversteg puljens størrelse idet der var afsat 45 millioner kroner i puljen til formålet.

Det forventes, at staten vil oprette puljer i fremtiden, hvor der kan søges tilskud til indkøb af grønne lastbiler. Vi annoncerer her på siden løbende når nye puljer annonceres og I kan abonnere på nyt omkring dette ved at rekvirere vores nyhedsbrev herunder: