elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Sæt strøm til din elbil

Du kommer ikke udenom, at din elbil indimellem skal oplades. Som forbruger er det blevet meget lettere at lade end for bare få år siden, da der kommer flere og flere offentligt tilgængelige ladestandere rundt om i landet og flere ladeoperatører på markedet. Samtidig får du med en privat ladeboks derhjemme en helt ny fleksibilitet.

Men hvordan foregår ladning egentlig? Hvad koster det? Og hvilke lademuligheder har du? Dét har vi samlet en masse viden om her på siderne.

Sæt strøm til din elbil
Foto: Region Hovedstaden

Mange muligheder for at lade hjemme

Når du skal oplade din elbil, kan du enten gøre det hjemme hos dig selv via din private ladeboks, på din arbejdsplads eller via offentligt tilgængelige ladestandere.

Der er flere forskellige ladeoperatører på det danske marked, som hver især tilbyder forskellige produkter. Hvad der er mest fordelagtigt for dig, kommer an på flere ting – for eksempel hvordan du bor, og hvor langt du kører.

På elbilviden.dk har vi samlet et overblik over alle lademuligheder i Danmark. Se dem under Find en ladestander.

Ladestik

Vidste du, at…

9 ud af 10 danskere kan klare turen til og fra arbejde i en elbil?

Kilde: Danmarks Statistik, 2018

Langt de fleste elbiler sælges med et ladekabel med type 2 stik som tilbehør til bilen. Hvis ikke kablet er med i købet, skal du tilkøbe det, så du kan lade ved en offentligt tilgængelig ladestander og i nogle tilfælde til den ladeboks, du eventuelt har fået installeret hjemme. Alle elbiler kan lade med kablet på almindelige ladestandere. Det er kun, hvis du skal lade på en hurtiglader, at du har brug for et andet type kabel. Det kabel sidder på hurtigladeren og følger ikke med din bil.

Læs mere om stiktyperne her.

Læs mere

Du kan her læse mere om mulighederne for lade både ude og hjemme, samt priser på siderne her.

SÅDAN LADER DU DERHJEMME

SÅDAM LADER DU UDE

LADESTIK

PRIS PÅ LADNING

LADE I UDLANDET