elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Valg af elbil

Valg af elbil er som valg af alle andre biler. Du skal vælge den, som passer til dine behov. Der er mange modeller at vælge imellem, så kig i oversigten ‘Find en elbil’ på elbilviden.dk, før du kontakter en bilforhandler. Så er du godt forberedt.

Vigtige overvejelser

Overvej dine lademuligheder

Særligt dine boligforhold kan spille ind på dine lademuligheder.

Bor du i hus, kan du få installeret en ladeboks og lade op hjemme. Mange elbilejere foretrækker at oplade derhjemme om natten, så der er et nyopladet batteri om morgenen.

Ladeboksen kan købes individuelt eller lejes via et abonnement, ligesom nogle elbiler også købes med en ’pakkeløsning’. Det er vigtigt at undersøge dine muligheder – læs mere her.

Bor du i en lejlighed eller et rækkehus, kan det være en udfordring at få din egen ladeboks. Derfor skal du undersøge, hvordan du så kan lade din elbil. Måske er der offentligt tilgængelige ladestandere i nærheden? Måske har din arbejdsplads ladestandere mod betaling? Eller i nærheden af din arbejdsplads? Eller måske kan din boligforening eller ejerforening overveje en fælles ladestander?

Se oversigten over offentligt tilgængelige ladestandere under ‘Find en ladestander‘ her på siden.

Overvej rækkevidden, du har behov for

Dét er nogle af de ting, du skal tænke på, inden du køber en elbil. Moderne elbiler har en rækkevidde mellem 200 og 600 kilometer på et fuldt opladet batteri. Derfor er rækkevidden ikke en udfordring for de fleste, da den gennemsnitlige kørsel for danskere er 39 kilometer om dagen.

Du skal særligt tænke over:

  • Elbilens rækkevidde bliver mindre om vinteren, når du bruger varmeblæser, sædevarme og andet af bilens elektronik. Reduktionen ligger et sted mellem 20-30 procent.
  • Hvis der ikke er lademuligheder på din arbejdsplads, skal du kunne køre frem og tilbage på én opladning – og måske også have plads til eftermiddagsindkøbsturen.

Overvej, om du har brug for trækkrog

Mange elbiler er ikke godkendt til at få monteret et anhængertræk.

Kører du ofte med trailer eller foregår sommeren tit med campingvognen bagpå, kan du i stedet overveje en plug-in hybrid. Her er udbuddet lidt større.

Du kan også vente et år eller to med at skifte bilen ud til elbil. Så er udbuddet helt sikkert større.

Hvis du har to biler, kan du overveje om den ene bil skal være en brændstofbil eller plug-in hybrid, der kan dække behovet for trækkrog og eventuelt et behov for ekstra lange ture på tværs af Danmark og til udlandet – og den anden er en elbil, der dækker det daglige kørselsbehov.

FDMs hjemmeside kan du læse mere om, hvilke elbiler der må trække en anhænger og deres godkendte vægtgrænse.

Overvej finansiering

Som altid når du køber en bil, er det vigtigt at overveje eksempelvis dine lånemuligheder og forsikring til bilen.

Prøvekørsel er et ‘must’

Sørg altid for at prøvekøre bilen.

Du kan for eksempel leje en elbil eller spørge hos en forhandler, om du kan låne en elbil i nogle dage. Når du prøvekører en elbil, skal du sørge for at køre, som du gør til hverdag. Hvis du kører meget på motorvej, så prøv det.

Foto: Region Hovedstaden

FDM og FDEL tester løbende elbiler, som du kan have glæde af at læse, hvis du overvejer en elbil.

Se alle elbiler på det danske marked

På elbilviden.dk har vi også lavet en oversigt over tilgængelige elbiler på det danske marked. Du kan sammenligne i pris, batteristørrelse og meget mere. Find din elbil her.

Du kan også finde en oversigt over elbiler på det europæiske marked her.