elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Parkeringsregler for elbiler

Der kan være andre parkeringsregler som er gældende for elbiler i nogle kommuner. På denne side kan du læse om disse særreglerne, samt hvilke kommuner hvor elbiler har mulighed for at parkere gratis.

Parkeringsskilte til elbiler

Til parkering for elbiler er der andre tavler end de normale P-skilte. Herunder kan du se parkeringsskilte som er specifikt gældende for elbiler, og deres betydning.

Tavle 1

Hvis tavlen med ledningen befinder sig under den normale parkeringstavle, betyder det at pladsen kun må benyttes til parkering og standsning af elkøretøjer.

Tavle 2

Ved denne tavle er pladsen reserveret til elkøretøjer. Her må elkøretøjer altså standse og parkere i 3 timer i hverdage og lørdage. For perioder herudover er pladsen fortsat reserveret til elkøretøjer, men uden tidsbegrænsning.

Tavle 3

Ved denne tavle er det kun elkøretøjer, som må standse og parkere her. Dog er det et krav at køretøjet skal være under opladning.

Tavle 4

Ved denne tavle gælder samme regler som ved tavle nummer 3. Her er der blot en regel om at man må parkere og lade i maksimalt 1 time i hverdagene mellem 8-20. For perioder herudover gælder øvrige regler om tidsbegrænsning.

Vil du vide mere om parkeringsregler og gode tips til elbiler kan du læse mere her.

Kommuner med gratis parkering til elbiler

I nogle kommuner er der gratis parkering for elbiler. Herunder kan du se en liste over de kommuner, hvor der tilbydes gratis parkering for elbiler. Listen er opdateret i december 2022.

Københavns Kommune

Elbiler kan parkere gratis i 3 timer fra kl 08-19 på de fleste parkeringspladser ved ladestandere med krav om opladning. Udenfor dette tidsrum skal der altid betales for parkering, men kravet om opladning bortfalder. Læs mere om parkeringsreglerne i Københavns Kommune her.

Aarhus Kommune

Elbiler i Aarhus Kommune kan parkere gratis de første 4 timer. Herefter betales der efter de normale takster. Læs mere om parkeringsreglerne i Aarhus Kommune her.

Aalborg Kommune

I Aalborg Kommune kan elbilister bestille et gratis årskort til parkering i 2022. Denne ordning er dog ikke gældende fra 2023. Læs mere om parkeringsreglerne i Aalborg Kommune her.

Roskilde Kommune

I Roskilde Kommune kan elbiler parkere gratis på parkeringspladser med ladestandere, såfremt at elbilen lader. Disse pladser må makismalt benyttes i fire timer. Læs mere om parkeringsreglerne i Roskilde Kommune her.

Er der andre kommuner som tilbyder andre parkeringsforhold til elbiler, som ikke er på listen, så kontakt os gerne. Så tilføjer vi dem til listen.