elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Try Edge

Lade i udlandet

Skal du køre på sommerferie eller rejser du erhvervsmæssigt i udlandet, er der flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du kører i din elbil (eller plug-in hybrid). Det vigtigste er selvfølgelig, hvor og hvordan du kan lade.

Foto: E.ON
Foto: E.ON

Find en ladestander i udlandet

Du kan finde en oversigt over ladestandere – også i udlandet – på hjemmesiderne/apps som Plugshare.com, Plugsurfing.com, ABetterRouteplanner.com, Eins E-mobil app og Chargemap app. Vær opmærksom på, at priserne ikke altid fremgår af de enkelte app’s, og det derfor kan være svært at vide, hvor meget du betaler for at lade.

Derudover kan det være en god ide at have en RFID brik med, som er kompatible med alle ladestandere fra ovenstående. Dette skyldes at apps ikke altid virker i udlandet.

I nogle elbilers navigationsudstyr kan du også finde en oversigt over dine lademuligheder, eller du kan søge på Google Maps.

Flere ladeoperatører har app’s på trapperne, som gør det muligt at betale via sin app i udlandet – eksempelvis E.ON Drive og Spirii Go.

Udbydere i Europa

Der er rigtig mange forskellige udbydere af ladestandere i eksempelvis Europa. Du kan vælge inden din rejse at undersøge hvilke firmaer, der opererer langs den rute, du skal køre. På den måde kan du vælge at oprette en konto hos den pågældende udbyder.

Bilproducenterne BMW, Daimler, Ford og Volkswagen Group herunder Audi og Porsche er gået sammen om ladenetværket Ionity langs de europæiske motorveje. På hjemmesiden finder du et kort over ladestandere og information om, hvordan du kan betale.

Ekstraservice på hoteller og campingpladser

Et godt råd er også at checke, om hotellet eller campingpladsen, I skal overnatte på, tilbyder ladning. Samtidig kan opladning også være en service ved eksempelvis supermarkeder og indkøbscentre.