elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

International ladning

Kører dine medarbejdere erhvervsmæssigt i udlandet, er der flere ting, I og jeres medarbejdere skal være opmærksomme på. Det vigtigste er selvfølgelig, hvor og hvordan I kan lade. Som virksomhed kan I gøre medarbejderne opmærksomme på forholdene nedenfor – måske på jeres intranet.

Lade i udlandet
Foto: Region Hovedstaden

Find en ladestander i udlandet

Du kan finde en oversigt over ladestandere – også i udlandet – på hjemmesiderne/apps som Plugshare.com, Plugsurfing.com, ABetterRouteplanner.com, Eins E-mobil app, Chargefinder, EnBW mobility+ app og Chargemap app. Vær opmærksom på, at priserne ikke altid fremgår af de enkelte app’s, og det derfor kan være svært at vide, hvor meget du betaler for at lade. For at finde ladepriser kan du med fordel benytte dig af Chargeprices app, hvor du kan sammenligne prisen på de forskellige ladestandere.

Derudover kan det være en god ide at have en RFID brik med, som er kompatible med alle ladestandere fra ovenstående. Dette skyldes at apps ikke altid virker i udlandet. Et eksempel herpå kan være en ladebrik fra Maingau.

I nogle elbilers navigationsudstyr kan du også finde en oversigt over dine lademuligheder, eller du kan søge på Google Maps.

Flere ladeoperatører har app’s på trapperne, som gør det muligt at betale via sin app i udlandet – eksempelvis E.ON Drive og Spirii Go.

Udbydere i Europa

Der er rigtig mange forskellige udbydere af ladestandere i eksempelvis Europa. Du kan vælge inden din rejse at undersøge hvilke firmaer, der opererer langs den rute, du skal køre. På den måde kan du vælge at oprette en konto hos den pågældende udbyder.

Bilproducenterne BMW, Daimler, Ford og Volkswagen Group herunder Audi og Porsche er gået sammen om ladenetværket Ionity langs de europæiske motorveje. På hjemmesiden finder du et kort over ladestandere og information om, hvordan du kan betale.

Ekstraservice på hoteller

Et godt råd er også at checke, om hoteller, medarbejderne overnatter på, tilbyder ladning.

På nedenstående liste finder I eksempler på hotelsider, opstillet i alfabetisk rækkefølge, hvor I kan sortere på steder som tilbyder sortering på ladefaciliteter til elbiler:

Kender du flere steder som tilbyder sortering på ladefaciliteter, men ikke er på ovenstående liste, så kontakt os endelig, så tilføjer vi dem til listen.

Tips til planlægning

Skal I til udlandet med elbil kan det være en god idé at planlægge turen forinden. Foreningen for Danske Elbilister (FDEL) har lavet en række gode råd til jer, som skal køre på ferie med elbiler. Går turen sydpå kan I finde guiden her. Går turen nordpå kan i finde guiden her.