elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Hvad koster en elbil?

Når I skal investere i elbiler, er det vigtigt, at I ser på investeringen over hele bilens levetid. Det er korrekt, at elbiler i dag er dyrere end brændstofbiler, men set over hele bilens levetid bliver elbilen det billigste valg – blandt andet fordi det er billigere at oplade elbiler end at fylde brændstof på jeres benzin- eller dieselbiler. I kan finde en oversigt over danske elbiler og deres priser her.

På elbilviden.dk har vi også lavet estimater på, hvad de ti mest solgte elbiler i Danmark fordelt på små-, mellem- og store elbiler koster på månedsbasis. Læs mere her.

Hvad koster en elbil?
Foto: Region Hovedstaden

Hvor en benzinbil i gennemsnit vil koste dig 3,20 kroner per kørt kilometer i bilens levetid, vil en elbil koste 3,02 kroner per kilometer. Se hele FDM´s undersøgelse – beregningen indeholder eksempelvis købspris, ejerafgifter, brændstof/el, værditab, forsikring og vedligehold. I beregningen finder du også både hybrid- og plug-in hybridbilen.

På elbilviden.dk har vi også lavet estimater på, hvad de ti mest solgte elbiler i Danmark fordelt på små-, mellem- og store elbiler koster på månedsbasis. Læs mere her.

Elbilviden holder jer også opdateret på registrerings– og ejerafgifter.

Læs mere

Du kan læse mere om hvad det koster, at omlægge bilflåden til el på siderne nedenfor.

TOTALE OMKOSTNINGER

REGISTRERINGSAFGIFT

EJERAFGIFTER

FRADRAG FOR MEDARBEJDEREN

MULIGHEDER FOR STØTTE