elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Planlægning af ladeløsninger

Som beboer i etageejendomme, boligforeninger eller en anden form for byggeri med flere beboere er der ikke den samme nemme adgang til at sætte en privat ladeboks op, som den private husejer har. De fleste ladeoperatører har dog løsninger, der gør det nemt for ejer-, lejer- eller andelsboligforeninger at vælge den rigtige løsning til ejendommen. Men inden I kontakter en ladeoperatør er det værd at gøre jer nogle overvejelser om de forskellige faser I skal igennem, som illustreres på nedenstående figur:

Figur: Region Hovedstaden
 1. Undersøgelse
  I undersøgelsesfasen er det vigtigt at I orienterer jer i operatører og konsulenter, hvilke krav der er til jeres bygning, finder ud af hvad jeres forhold og behov er, samt undersøger omkostninger og muligheder for støtte.
 2. Planlægning
  I planlægningsfasen bør I lave en udrulningsstrategi, finde den rigtige ladeløsning for jeres boligorganisation, afstemme hvor/hvem investeringen skal komme fra samt involvere beboerne i processen.
 3. Installation
  I installationsfasen skal I udvælge en installatør til at udføre arbejdet.
 4. Drift
  I driftsfasen skal I beslutte hvem der har ansvaret for at drifte ladestanderne.

Ovenstående faser er tiltænkt som en huskeliste for at hjælpe jer i mål med at få opsat den ladeinfrastruktur som I har brug for. Ønsker I at læse mere uddybende om ovenstående punkter, kan I læse Copenhagen Electrics Miniguide til beboelsesbygninger med fælles parkeringsareal herunder:

Miniguide

Ladeinfrastruktur til beboelsesbygninger med delt parkeringsareal lavet af CPH Electric i Region Hovedstaden.

 

Læs guiden her
Miniguide

Lovgivning for ladeinfrastruktur

Copenhagen Electric har i 2023 lavet en rapport over lovgivning ved ladeinfrastruktur til boligforeninger.

Læs guiden her