elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Hvad koster ladestandere?

Ladestandere er en grøn investering i fremtiden. Prisen på den grønne omstilling af jeres bilflåde vil afhænge af den enkelte virksomhed, bilflåden, behov og de fysiske forhold ved virksomheden.

Hvad koster ladestandere?
Foto: Region Hovedstaden

Oftest kan I bede en udbyder om et totaltilbud på at etablere, installere og drive ladestandere. Skal der nedgraves kabler i jorden, vil prisen naturligt øges. Den endelige pris afhænger af, om det er eksempelvis asfalt eller græs, der skal opgraves.

Et konkret eksempel

Eksemplet nedenfor er et budgetoverslag for estimerede etableringsomkostninger for en virksomhed i 2018, hvor der etableres otte ladepunkter på fire 22 kW-ladestandere på et parkeringsareal.

Leje / leasing
kroner
Eje
kroner
Jordarbejde40.000,0040.000,00
Installation 20.000,0020.000,00
Leveringsomfang, 63 A31.500,0031.500,00
Ladestandere, 4 stk. med 8 ladepunkter20.000,0060.000,00
Total111.500,00151.500,00
Abonnement / serviceaftaleMuligtMuligt
RefusionsafgiftJaJa (med serviceaftale)
Intelligent opladningMuligtMuligt
Kilde: Region Hovedstadens Guide til flådeejere, 2019

Leje/lease eller eje ladestandere?

Intelligent ladestander

En intelligent ladestander er forbundet til en ladeoperatør eller et styresystem via en netforbindelse. Det giver mulighed for at styre og overvåge ladestanderen.

Som virksomhed kan I enten købe jeres egen ladestander(e) uden aftale om drift eller købe/leje/lease gennem en ladeoperatør med aftale om drift. Vælger I en løsning gennem en ladeoperatør, vil det ofte være en pakkeløsning, hvor der medfølger ladeudstyr, installation, drift af ladestanderen og en række services – eksempelvis service og vedligehold, intelligent opladning, individuel afregning og refusion af elafgift.

Vælger I at købe og eje ladestanderen udenom en ladeoperatør, kan det i nogen tilfælde være billigere på den lange bane afhængig af de driftsomkostninger, I selv har ansvaret for.

Adgangskontrol og individuel afregning?

Adgangskontrol eller lukkede brugergrupper på ladestanderne betyder, at I kan vælge, at kun bestemte ladekort har adgang til ladestanderen. Adgangskontrol er ofte en del af ladeoperatørens service, men findes også til ladestandere, I selv ejer og styrer.

Flere ladeoperatører tilbyder, at gæster og medarbejdere kan oplade på jeres ladestander med særskilt afregning via ladeoperatøren, og at I kan differentiere priser for opladning alt efter, om det er en gæst eller en medarbejder.