elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Ladeinfrastruktur i turistområder

Foto: Region Hovedstaden

På denne side kan du finde svar og gode råd, til hvordan man skal håndtere ladeinfrastruktur i turistområder, hvor behovet for ladning er markant anderledes i højsæsonen i forhold til hverdagen.

Værktøjet til estimering af fremtidig efterspørgsel på offentlig ladeinfrastruktur blandt turister

Region Syddanmark oplevede i 2020 og 2021 en efterspørgsel blandt kommunerne i regionen for at kunne vurdere efterspørgslen for offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur blandt de turister der i stigende grad ankommer i elbil til turismedestinationerne. Derfor udarbejdede Region Syddanmark en Excel-baseret modelberegner sammen med COWI, Varde og Ærø Kommune.

Værktøjet kan estimere den fremtidige efterspørgsel på offentlig ladeinfrastruktur blandt turister der ankommer i elbil.

Den eksisterende data i Danmark for vores transportvaner i bil, medtager ikke de, op i mod 50% af de kørte kilometer til fritids og turismekørsel. Disse kilometer er interessante, når man eksempelvis som kommune skal dimensionere hvor mange offentlige ladepunkter der i alt er behov for at etablere. Modelberegneren  giver den enkelte destination eller Kommune mulighed for at lave et estimat på denne efterspørgsel. Beregneren trækker på nationale, internationale statistikker og forventninger til antallet af elbiler, samt giver mulighed for at indtaste egne unikke turismedata.      

Modellen er finansieret af Region Syddanmark og udviklet af COWI i samarbejde med Ærø og Varde Kommune. Modellen er frit tilgængelig for alle interesserede, men hvis man refererer til den offentligt, skal man huske at nævne at Region Syddanmark stod bag.

Ønsker du at se værktøjet kan du kontakte Anders Bræstrup fra Region Syddanmark på atb@rsyd.dk.