elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Studietur til Göteborg – flyttet til januar 2022

Obs. Ny dato xx, grundet muligheder for bedre program.

Dato udmeldes snarest.

 

Sverige er nået noget længere i omstillingen mod et fossilfrit samfund og har allerede forskellige køretøjer på vejene, der er mere klimavenlige end de normale diesellastbiler.

På turen vil vi give indsigt i forskellige muligheder hvad angår køretøjer og den dertil nødvendige drivmiddelinfrastruktur.

På vej mod Göteborg planlægger vi at besøge Oatly, der blandt andet producerer havremælk, og derudover har brugt elektriske lastbiler i over et år for at transport mellem Landskrona, Helsingborg og Tingsryd. Der køres 250 tons havremælk per døgn med 12 chauffører i 3-skift ugens alle syv dage, og de har kørt over 250.000 siden starten af oktober 2020.

 

I Göteborg forventer vi at møde en række forskellige aktører og demonstrationer af forskellige projekter. Vi besøger GLC – Göteborgs Lastbilcentral, en større vognmandsvirksomhed der fra 1. oktober kører 100% fossilfrit fra deres egen terminal.

Vi regner også med at se Einride’s selvkørende elektriske lastbil, som kaldes pod, der kører for SKF og en række andre kunder.

Vi vil besøge Göteborgs Hamn for at høre om Tranzero Initiative, der bl.a. betyder etablering af Nordens første offentlige station for opladning og brint til tung trafik, men også for biobaserede flydende brændstoffer.

 Studietur-Goteborg

Closer, en del af Lindholmen Science Park, er en neutral samarbejdsplatform, videnscenter og projektværksted for øget transporteffektivitet og velfungerende logistik. Medlemmer af Closer er myndigheder, regioner, erhvervsliv og akademi, blandt andet Trafikverket, Volvo, Scandia, Schenker, PostNord og DHL.

Vi kommer til at få flere forskellige projekter præsenteret, hvor vi også får set elektriske lastbiler, også for regional trafik.

Vi forventer at der ved årsskiftet, vil blive offentliggjort en pulje til at understøtte den grønne omstilling af erhvervstransporten. Og vi ser derfor også denne studietur som en mulighed for at interessenter kan drøfte muligheder i forhold til fremtidige ansøgninger.

Derudover forventer vi gode diskussioner om alternative drivmidler, køretøjer samt drivmiddelinfrastruktur.

 

Vi mødes på Tårnby station.

Pris per person: 2.300 kr., hvilket inkluderer bustur, måltider og enkeltværelse.

Detaljer

Dato

01 januar 2022 - kl. 01:00 - 13:00

Adresse

Göteborg
Sverige

Web

Tilmelding

Arrangementet koster 2.300kr.

Arrangør

For mere information kontakt Gent Grinvalds Harbro, Copenhagen Electric