elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Studietur til Göteborg

Obs.: Se præsentationer og referat fra studieturen nederst på siden

Sverige er nået noget længere i omstillingen mod et fossilfrit samfund og har allerede forskellige køretøjer på vejene, der er mere klimavenlige end de normale diesellastbiler. Derfor vil vi bruge denne mulighed for at se og høre mere om fremtidens godskøretøjer, der er i brug allerede i dag i Sverige, samt infrastruktur for opladning, brint og alternative drivmidler.

På turen vil vi give indsigt i forskellige muligheder hvad angår køretøjer og den dertil nødvendige drivmiddelinfrastruktur.

På vej mod Göteborg planlægger vi at besøge Oatly, der blandt andet producerer havremælk, og derudover har brugt elektriske lastbiler siden oktober 2020 for transport mellem Landskrona, Helsingborg og Tingsryd. Der køres 250 tons havremælk per døgn med 12 chauffører i 3-skift alle ugens syv dage, og de har kørt over 300.000 km siden.

I Göteborg forventer vi at møde en række forskellige aktører og demonstrationer af forskellige projekter.

Vi besøger Einride for at høre om og se deres selvkørende elektriske lastbil, kaldet Pod, der kører for SKF og en række andre kunder, og derudover at høre mere om svenske Einride’s globale udvikling, deres produkter og deres spændende samarbejde, f.eks. med Mærsk i USA.

Closer, en del af Lindholmen Science Park, er en neutral samarbejdsplatform, videnscenter og projektværksted for øget transporteffektivitet og velfungerende logistik. Medlemmer af Closer er myndigheder, regioner, erhvervsliv og akademi, blandt andet Trafikverket, Volvo, Scandia, Schenker, PostNord og DHL.

Vi kommer til at få flere forskellige større projekter præsenteret.

Derefter kommer TRB, et transportørsnetværk med 11 større transportselskaber som ejere og med fokus på drivmidler, miljø og trafiksikkerhed. Sammen har de ca. 6.500 køretøjer og opererer ca. 100 tankstationer. Vi vil høre om nogle af deres cases, for grønnere drivmidler og grønnere lastbiler. TRB fortæller om brint, el og gas som drivmidler og dertil passende lastbiler.

Göteborgs Hamn vil fortælle om Tranzero Initiative, der bl.a. betyder etablering af Nordens første offentlige station for opladning og brint til tung trafik, men også for biobaserede flydende brændstoffer.

 Studietur-Goteborg

Som afslutning i Göteborg, besøger vi Volvo og hører mere om Volvos mange forskellige typer af grønnere lastbiler, såsom skraldebiler såvel som lastbiler for distribution og regional trafik.

På turen kommer vi også til at diskutere muligheder, omkostninger, samt andre interessante spørgsmål i omstillingen mod grønnere drivmidler og grønnere lastbiler. Vi ser også denne studietur som en mulighed for at interessenter kan drøfte muligheder i forhold til fremtidige ansøgninger og samarbejder.

Derudover forventer vi gode diskussioner om alternative drivmidler, køretøjer samt drivmiddelinfrastruktur.

Pris per person: 2.300 kr., hvilket inkluderer bustur, måltider og enkeltværelse.

 

Se præsentationer og referat fra studieturen herunder:

Detaljer

Dato

24 - 25 maj 2022 - kl. 08:00 - 18:00

Adresse

Göteborg
Sverige

Web

Tilmelding

Arrangementet koster 2.300kr.

Arrangør

For mere information kontakt Gent Grinvalds Harbro, Copenhagen Electric