elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Lucas Klosterskov Perkild

Ladning14. december, 2021

Region Hovedstaden: Book en ladestander afslutningsrapport

Vil du blive klogere på hvilke fordele, der er ved at kunne reservere en ladestander? Copenhagen Electric har netop gennemført et projekt sammen med Gate21, Power Fuel og Schneider Electric og der er nu udarbejdet en rapport om projektet og de indsigter, der kom ud af det.

Book en ladestander

Lucas Klosterskov Perkild

14. december, 2021

Projektet – Book en ladestander, blev skabt for at prøve at løse en af de store udfordringer for elbilisterne i Danmark: Hvor og hvornår man kan oplade sin bil. Copenhagen Electric, Gate21, Power Fuel og Schneider Electric gik derfor sammen i et projekt, for at afprøve muligheden for at elbilister nemt kunne booke en tid til opladning af deres bil via app’en Powerfuel. Læs og se her resultatet af projektet.

Arbejdet blev iværksat på baggrund af Region Hovestadens rapport “Strategisk ladeinfrastruktur. En foranalyse af ladeaktørernes behov og ønsker til et strategisk ladehub“, hvori det blev understreget, især fra erhvervet at det kan være svært at planlægge sine ruter i forhold til, hvornår man har adgang til en ladestander. Projektet ‘Book en ladestander’ blev derfor sat i verden netop for at overkomme den barriere og sikre, at elbilerne nemt kan komme fra A til B – også over længere distancer.

Ydermere var formålet med projektet ‘Book en ladestander’ at blive klogere på, hvad der fremadrettet skal tages hensyn til, når infrastrukturen omkring elbiler skal udbygges, og være med til at sikre en mere fornuftige investeringer og bedre udnyttelse af infrastrukturen. Samtidig var håbet at få vigtige indsigter, for hvad der skal gøres for fremadrettet at kunne indrette ladeinfrastrukturen mere strategisk til brugernes fordel. ​

Resultatet af projektet ses i afslutningsrapporten, der kan tilgås her.

Og en video af fra selve projektet