elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Guides og vejledninger

På denne side har vi samlet en række guides og vejledninger til virksomheder, som måske kan hjælpe jer i jeres omstilling til el-lastbiler.

Dekarbonisering af godstransport med lastbiler

Concito har udgivet en rapport, der undersøger, hvordan godstransporten på vejene kan blive grønnere, og giver et indblik i hvilke barrierer og løsninger der skal til for at reducere CO2-udledningen fra den tunge lastbiltransport, som står for seks procent af Danmarks samlede udledninger.

Læs hele rapporten her

Dekarbonisering af byens logistik

Concito har udgivet en rapport, der undersøger, hvordan byernes logistik kan blive grønnere, og giver et indblik i hvilke barrierer og løsninger der skal til for at reducere CO2-udledningen fra vare- og lastbiltransport, som står for ti procent af Danmarks samlede udledninger.

Læs hele rapporten her

Guide til omstilling til ellastbiler

Copenhagen Electric har laven en rapport og guide omhandlende omstilling til ellastbiler. Formålet med denne guide er at hjælpe virksomheder og offentlige organisationer, som står over for den første omstilling af flåden til ellastbiler. Du kan finde en mere detaljeret baggrundsrapport på Region Hovedstadens hjemmeside.

Læs guiden her
Ellastbil guide

IDA konference – El i Vejtransporten

Ingeniørforeningen IDA afholdte den 7. maj 2024 en konference omkring omstillingen til elektriske lastbiler. Se eller gense indlæggene fra køretøjsproducenter, ladebranchen, videninstitutioner og mange flere.

se eller gense konferencen her

Nordisk dialogkonference om nye forretningsmodeller

Copenhagen Electric afholdte i marts 2023 en nordisk dialogkonference, hvor der var oplæg fra en række (nye) aktører, som præsenterede nye forretningsmodeller og innovative løsninger, som kan understøtte elektrificeringen af erhvervstransporten.

se eller gense konferencen her

Webinar om elektrificering af den tunge transport

Copenhagen Electric afholdte i august måned 2022 et webinar, som omhandlede nogle af de spørgsmål der er i forbindelse med omstillingen af den tunge transport. Hvilke barrierer er der, og hvordan løser vi dem? Hvilke nye tendenser og forretningsmodeller ser vi ind i?

Se eller gense webinaret her

Grøn Bylogistik

Copenhagen Electric lavede i 2021 en rapport over Grøn bylogistik, der med 10 konkrete forslag til initiativer, kan hjælpe kommuner, med at sænke barriererne i forhold til at introducere grønnere bylogistik. Copenhagen Electric anbefaler altid, at implementering i praksis beror på samarbejde og dialog med alle berørte parter.​

Læs guiden her

Renovationskørsel på el

Copenhagen Electric udarbejdede i 2023 en rapport, der afdækker erfaringer fra ind- og udland til dato, giver en markedsstatus på elektriske renovationskøretøjer og slutteligt findes en guide målrettet kommuner og andre interessenter.

Læs guiden her

Elektriske non road maskiner

Copenhagen Electric udarbejdede i 2023 en rapport og en guide omkring elektriske non road maskiner. Rapporten skal være et hjælpemiddel for kommuner og private bygherrer, når de står overfor udbudsprocesser i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter.

Læs guiden her

Grøn byggelogistik i praksis

​I denne rapport beskriver vi i vejledningsform nogle eksempler, som gør det lettere for bygherrer at implementere grøn byggelogistik i praksis. Rapporten tager udgangspunkt i de dele af BUILD-rapporten, som drejer sig om byggelogistik.
Denne rapport viser konkrete tiltag, der kan implementeres i praksis, og som:
  • optimerer transport i forbindelse med byggeri/anlæg
  • reducerer CO₂-udledningen fra transporterne
  • evt. muliggør introduktion af alternative
Læs guiden her

GUIDE TIL ETABLERING AF DEPOTLADNING

Denne guide giver en oversigt over depotladning af elektriske køretøjer og de forskellige aspekter,
der skal overvejes i forbindelse hermed – særligt rettet mod flådeejere.

Læs guiden her