elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Ladning10. februar, 2021

Monta: Din ladestander er på steroider med ny app: Smart charging, dele-funktion el-refusion i én løsning

Det nye danske startup Monta har udviklet en app, der optimerer hele ladeoplevelsen for elbilister og virksomheder med ladestandere. Mens resten af branchen slås om nye ladestandere i offentligheden, vil Monta fokusere på at udvikle features, der giver ejeren fuld kontrol over egen ladeboks.

10. februar, 2021

På fire måneder har softwarevirksomheden Monta udviklet en app, der fokusere på ladeoplevelsen. Appen er født med unikke features, der tilpasses ejeren af ladestanderen – hvad enten det er privat eller en virksomhed – og giver mulighed for at indstille den efter egne behov. Ambitionen er at tilbyde en ligeså lækker digital oplevelse som dét at køre elbil. 

Med Monta er det som om, din ladestander er på digitale steroider. Vi har udviklet et massivt featuresæt, hvor du kan tjene penge på at dele din ladestander med andre elbilister, du kan reducere dit CO2 udslip og spare penge med smart charging og få dybdegående statistik over dit forbrug af vedvarende energi,” Fortæller CEO Casper Rasmussen og uddyber, at Monta igennem hele året vil lancere nye features målrettet ejerne af ladestandere. 

Den første nye feature lanceres i foråret 2021 og er en partnerportal, der automatiserer administrationen af el-refusion for både udbyder og elbilist.

I dag er det nærmest en fuldtidsstilling for udbyderne at udbetale el-refusion, og overførslerne til elbilisterne falder på faste tidspunkter gennem året. Med partnerportalen digitaliseres og automatiseres hele processen, så elbilisterne selv kan selv bestemme, hvornår de vil have deres udbetaling. Det giver fleksibilitet til elbilisterne og minimerer arbejdsbyrden for udbyderne”, fortæller Casper Rasmussen og uddyber, at Monta ikke står for selve el-refusionen men at virksomheder igennem appen kan tilbyde denne service. 

Features hjælper virksomheder og organisationer med at accelerere deres klimaindsatser

Appen er også udviklet til virksomheder, kommuner og boligforeninger, der gerne vil tilbyde opladning af elbiler på egne ladestandere, men som ikke vil være afhængig af ladebrikker, ladekort eller lange abonnementsaftaler hos bestemte udbydere. Det skal være fleksibelt og digitalt at accelerere egen klimaindsats.  

Vi har gjort det nemt at administrere flere ladestandere i appen og holde styr på, hvem der bruger dem, til hvilken pris og hvornår de kan bruges. Virksomheder, kommuner og boligforeninger kan f.eks. Tilbyde én pris til medarbejdere og en anden til andre elbilister. Det fjerner barriererne for at sætte egne ladestandere op, letter administrationsarbejdet, og gør det til en god forretning, mens virksomheder og organisationer accelererer deres egen klimaindsats”, fortæller Casper Rasmussen og henviser til Regeringens ambition om 1 million elbiler på vejene i 2030.

Appen gik live 1. februar og kan hentes fra App Store og Google Play