elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Lucas Klosterskov Perkild

Elbiler6. november, 2020

Rekordmåned for Zoe i Danmark

Renault Zoe indtager førstepladsen som bedst sælgende elbil i Europa. Og herhjemme fortsætter den kompakte elbil succesen. Med over 100 nye kunder i september, er det rekord for 2020.

Renault Zoe

6. november, 2020

Hvis der var et quizspørgsmål i Bezzerwisser, der lød: Hvilken bil er den bedst sælgende elbil i Europa i 2020? Så er det nok sandsynligt, at langt de fleste ville svare Tesla 3. I så fald ville svaret være forkert. Den bedst sælgende elbil i Europa er nemlig Renault Zoe.

Også herhjemme er Zoe en succes, der bare synes at udvikle sig mere og mere. Siden introduktionen på det danske marked er der solgt over 3.000 styks – og alene i september er der indtil nu skrevet under på mere end 100 nye ordrer – rekord for 2020.

”Succesen skyldes flere ting. For det første får man en elbil med en rækkevidde på 393 kilometer, men det er langtfra hele forklaringen”,

siger direktør i Renault Danmark Yana Minenko og fortsætter:

”Zoe appellerer bredt. Halvdelen af kunderne i september var private kunder, der enten købte eller leasede, mens den anden halvdel f.eks. er kommuner eller delebilsordninger, så det er en bil til mange forskellige opgaver”, siger direktør i Renault Danmark Yana Minenko.

Siden introduktionen af første generation Zoe tilbage i 2010, er der solgt mere end 226.000 Renault Zoe i Europa, og kigger man alene på markedsandelen til og med juli måned er den på ikke mindre end 16.6 procent. Nærmeste forfølger er Tesla 3, med 12,2 procent, og der er langt til tredje pladsen

Bag tallet gemmer, der sig en vækst på 143 procent i forhold til året før, hvilket skyldes introduktionen af den helt nye Renault Zoe med et skarpere design, mere eksklusivt interiør og ikke mindst et langt større batteri.

Med en førsteplads i både person og varebiler udgør Renaults elbiler samlet set det største antal i Europa med 306.000 elektriske køretøjer siden introduktionen af elbilerne tilbage i 2010. Et forspring på over 52.000 enheder i forhold til nummer to og næsten 100.000 biler til nummer tre taler sit tydelige sprog.

I alt er der registreret knap 285.000 elbiler i Europa år til dato, og det vokser hurtigere og hurtigere.