elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Gate21 Logo

Lucas Klosterskov Perkild

Elbiler5. februar, 2021

Gate21: Tilbud til SMV’er: få rådgivning om grønnere køretøjer

Små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden kan gratis få analyseret deres muligheder for at gøre deres transport grønnere.

Gate21 Logo

5. februar, 2021

Små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden kan gratis få analyseret deres muligheder for at gøre deres transport grønnere.

Tilbuddet er et led i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0, hvor Gate 21 i samarbejde med en række kommuner og rådgivere hjælper virksomheder med at udvikle grønne forretningsmodeller og derigennem mindske ressource- og energiforbrug til gavn for både den miljømæssige og økonomiske bundlinje. Tilbuddet henvender sig for eksempel til håndværkere med vognparker, cateringvirksomheder eller andre små og mellemstore virksomheder med meget kørsel.

Én af rådgiverne i projektet er virksomheden Fremsyn, som kan vurdere virksomhedernes vognparker og blandt andet rådgive om alternativer til de nuværende transportmidler. Fremsyn vurderer om el-køretøjer kan være et attraktivt valg for personkøretøjer og/eller varebiler, hvor der både kan dokumenteres en markant CO2-reduktion på forbruget af drivmidler og store økonomiske besparelser.

Din virksomhed kan få:

  • Screenet og analyseret køretøjer/vognpark og få anbefalinger til mere bæredygtige køretøjer
  • Kortlagt besparelser og reduktioner af CO2-udledning
  • Anbefalinger til betalingsløsning
  • Lagt en handlingsplan for implementering af de grønne løsninger
  • Optimeret logistikken
  • Vurderet business casen i forhold til opsætning af ladestandere til el-køretøjer

Både for den lille håndværker og golfbanen med en større maskinpark

Uanset om din virksomhed råder over enkelte køretøjer eller en større vognpark, kan der være potentiale for mere bæredygtige alternativer. Det fortæller Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe, som er projektleder på Bæredygtig Bundlinje 2.0:

”Vi arbejder overordnet med at hjælpe virksomheder med at udvikle deres forretninger i en grønnere retning. I projektet kan virksomhederne blandt andet få rådgivning om, hvordan de kan optimere logistikken og høste gevinster ved at opstille ladestandere til egne ansatte, egen vognpark eller til kunder. Fremsyn står for rådgivningen og kan både vejlede den lille håndværker med et par biler og golfbanen, der har en hel maskinpark til at vedligeholde banerne.”

Gate 21 har arbejdet sammen med Fremsyn før, hvor virksomheden rådgav 14 små- og mellemstore virksomheder om bæredygtige alternativer til deres køretøjer. Resultaterne er samlet i en rapport, som kan læses her.

Er du interesseret i tilbuddet? Kontakt Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe på liselotte.schmidt.kallesoe@gate21.dk

Ansøg om at være med i projektet her.