elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Try Edge

Lucas Klosterskov Perkild

Elbiler18. februar, 2021

Ford: Ford med store elektriske bilinvesteringer i Europa; Investerer 6,1 milliarder i en fornyet fabrik i Köln

I første halvdel af 2026 vil 100% af Fords personbilmodeller i Europa være tilgængelige som fuldelektriske eller genopladelige hybrider. I løbet af 2024 vil alle erhvervskøretøjsmodeller også være tilgængelige som fuldt elektriske eller genopladelige hybrider.

Ford fabrik

Lucas Klosterskov Perkild

18. februar, 2021

I 2030 forventer Ford, at alle personbiler, som de vil sælge i Europa, er helelektriske biler. Så meget som 2/3 af deres salg af erhvervskøretøjer forventes enten at være fuldt elektriske eller genopladelige hybrider inden 2030.

Denne nyhed kommer lige kort efter, at Ford præsenterede resultater for fjerde kvartal, der viser, at de igen tjener overskud i Europa og præsenterede en stor global investering i elektrificering på hele 138 milliarder kroner i 2025. Dette er næsten dobbelt så meget som tidligere kommunikeret.

Investerer 6,1 milliarder i produktion og udvikling i Köln

Ford investerer 6,1 milliarder for at modernisere sit Köln-anlæg. Dette er et af de største bilproduktionsanlæg i Europa og hovedkontoret for Ford of Europe. Her producerer Ford sin første europæisk producerede helelektriske personbil fra 2023. Det overvejes også, om der vil blive produceret en anden helelektrisk model på fabrikken, som bliver Fords første fabrik af denne type i Europa.

Dagens store nyhed er en af ​​de vigtigste for Ford i Europa i over 90 år. Det viser vores engagement i Europa, og at en fremtid med elbiler er selve kernen i vores strategi for vækst, siger administrerende direktør for Ford of Europe, Stuart Rowley.

– Beslutningen om at sætte udvikling og produktion af elbiler til Köln er et vigtigt signal for alle, der arbejder for Ford i Europa. Det giver medarbejderne forudsigelighed, samtidig med at de får hjælp til at forme den elektriske fremtid, siger formand for General Works Council for Ford-Werke GmbH, Martin Hennig.

Helelektrisk fremtid i Europa

– Vi har arbejdet med at omstrukturere vores europæiske forretning, og mod slutningen af ​​sidste år gik vi tilbage med et overskud. Vi er meget glade for at komme ind i næste fase af vores plan og accelerere mod en fuldt elektrisk fremtid i Europa. Vi forventer at styrke os yderligere i Europa på en jævn vej mod målet om en 6% EBIT-margin, som er en del af Fords globale turn-turn-operation, siger Rowley.

Centralt i den europæiske forandringsproces, der har foregået i de sidste to år, er en reduktion på 6,1 milliarder i strukturomkostninger, der adresserer områder i Fords underpræsterende virksomhed. Endvidere inkluderer ændringsprocessen en mere målrettet modelportefølje, specialisering i erhvervskøretøjer og personbiler – samt vigtige partnerskaber for øget vækst og bedre rentabilitet for hele forretningsdriften.

Øgede investeringer i Ford erhvervskøretøjer og i et voksende marked for erhvervskøretøjer

For sjette år i træk blev Ford – også i 2020 – det bedst sælgende mærke for erhvervskøretøjer i Europa. Fortsat vækst på markedet for erhvervskøretøjer betyder øgede investeringer i Ford erhvervskøretøjer, og de vil bl.a. tilbyde nye produkter og tjenester sammen med et omfattende samarbejde med certificerede bygherrer. Fords strategiske alliance med Volkswagen og partnerskabet med Ford Otosan vil også sikre omkostningseffektiv udvikling og produktion.

Et økosystem af tilsluttede tjenester udviklet sammen med kunder for at forbedre kundeoplevelsen og køretøjsejernes forretningsaktiviteter vil også bidrage til øget vækst. Dette inkluderer produktivitetstjenester og information om oppetid for op til fem erhvervskøretøjer i FordPass Pro. Derudover er der lanceringen af ​​Ford Fleet Management, en løsning fra Ford og ALD Automotive, der tilbyder maksimal produktivitet for flådekunder, der ønsker skræddersyede tjenester og løsninger.

Ford og Google annoncerede for nylig et nyt partnerskab i koalitionen Team Upshift. Her udnyttes begge parters ekspertise til at skabe endnu bedre tilpassede brugertjenester og tilbyde nye datadrevne løsninger. Projekterne kan dække alt fra at udvikle nye måder at købe en bil til nye computerdrevne ejerskabsløsninger.

Starter med lanceringen af ​​Mustang Mach-E

Ifølge Stuart Rowley vil lanceringen af ​​den nye Mustang Mach-E begynde en rejse, der vil skabe en bæredygtig og rentabel forretningsdrift for Ford i Europa.

– Vi tilbyder et enestående udvalg af elektrificerede køretøjer, alt understøttet af digitale tjenester og oplevelser, som kunderne ønsker. Sammen med vores førende rolle i salget af erhvervskøretøjer vil dette lægge grundlaget for en bæredygtig og rentabel drift for Ford i Europa, siger Stuart Rowley, administrerende direktør for Ford Europe.

Yderligere detaljer om Fords elektrificeringsplan og omstrukturering af Fords faciliteter i Köln vil blive offentliggjort i de kommende måneder.

Se nyheden her.