elbilviden.dk

This website doesn't support IE. Please, open this page in another browser.

Lucas Klosterskov Perkild

Anmeldelse, Elbiler18. november, 2020

Mazda: 5 stjerner til den elektriske Mazda MX-30

Mazdas nye elbil, MX-30, har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den seneste crashtest foretaget af organisationen Euro NCAP.

Lucas Klosterskov Perkild

18. november, 2020

Mazdas nye elbil, MX-30, har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den seneste crashtest foretaget af organisationen Euro NCAP. Det sker, efter at Euro NCAP endnu engang har hævet barren for at opnå de 5 stjerner ved blandt andet at indføre nye testprocedurer og ved at stille større krav til bilernes sikkerhedsudstyr og assistentsystemer.

Derfor er det også imponerende, at MX-30 opnår en score på hele 91% for sin evne til at beskytte voksne passagerer i tilfælde af en kollision forfra eller fra siden. Det er det hidtil bedste resultat i denne kategori blandt de biler, der er testet efter de nye regler. Samtidig opnår den en flot score på 87% for sin evne til at beskytte børn i bilen.

Mazda MX-30 kan takke sin grundlæggende solide konstruktion og et stort udvalg af passivt og aktivt sikkerhedsudstyr for det gode resultat.

Et særligt designelement på Mazda MX-30 er de såkaldte freestyle-døre, hvor de bageste sidedøre er hængslet i bagkanten og sammen med fordørene giver en meget stor åbning til kabinen. Den ukonventionelle dørkonstruktion har ingen negativ indflydelse på sikkerheden – hverken ved frontalsammenstød eller sammenstød fra siden, hvor MX-30 scorer maks. antal point.

Omfanget af sikkerhedssystemer og deres funktion har stor betydning for, om en bil kan opnå de maksimale 5 stjerner. Det er ikke nok, at en bil er god til at modstå de kræfter, der opstår ved en kollision. Mazda MX-30 er udstyret med en lang række aktive sikkerhedssystemer, der skal forhindre sammenstød med andre trafikanter – det være sig biler eller bløde trafikanter i form af fodgængere og cyklister. Systemerne inkluderer blandt andet en adaptiv fartpilot, avanceret nødbremse med fodgængerregistrering, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og blindvinkelalarm. De er vel at mærke standardudstyr i samtlige varianter af Mazda MX-30. Det samme er hele 10 airbags, der som noget nyt for Mazda inkluderer en airbag mellem føreren og forsædepassageren samt side-airbags ved bagsædet.